Viggo vertelt zijn reisverhalen

Op trip met de camper

Heerlijk cruisen

De Ardennen

Ontdek samen met ons de Hoge Venen
Treinreis

Innsbrück

Stad aan bergen
Wandelen

Faroër eilanden

Mysterieus en bijzonder ongerept.

Denemarken

Vikingland in legoformaat
altijd zonnig

Abu Dhabi

Zon en plezier, dat vind je hier!

Reisbestemming

Reisbestemming filter

Koekoek!
Ik ben Viggo.

Mijn naam vindt zijn oorsprong in Scandinavië en betekent “strijder”. Mama is reisagent en papa is archeoloog van opleiding. Wij reizen niet om te ontsnappen aan het leven, maar om het leven niet aan ons te laten ontsnappen. Deze vernieuwde blog ziet het levenslicht om jullie mee te laten genieten van mijn ontdekkingsreizen over de hele wereld. Hebben jullie er zin in?

Nog voor ik op deze prachtige wereld kwam reisde ik al stiekem mee in mama’s buik tijdens een roadtrip van Mexico naar Alaska. Door mama’s ogen zag ik hoe de adembenemende natuur zich voor het eerst aan mij openbaarde. Ik zag mooie kleuren, rook vreemde geuren, ik voelde de betoverende omgeving rondom mij. Of was dat alles maar een droom? Feit is dat ik toen al onderweg was. En enthousiast van me liet horen.

Op mijn vijfde ontdekte ik Google Maps op de tablet van mama. Ik zocht naar de plaatsen die we allemaal hadden bezocht tijdens onze reizen. Eenmaal ik de luchthaven gevonden had, was het voor mij een eitje om ook de andere locaties op te sporen. Mama keek met grote ogen naar me…

Ik hou ontzettend veel van de natuur en van wandelingen maken. Mijn school ligt naast een bos. Na de laatste schoolbel neemt mama me vaak mee. We genieten van de rust, van de kleuren, van de dieren,… En raad eens wie altijd het eerst een eekhoorn spot. Yep! 

Ook tijdens onze reizen trekken we zoveel mogelijk de natuur in. Onderweg kan ik uren door het venstertje van de wagen turen. Dan observeer ik de voorbijglijdende landschappen en ben ik stille getuige van hoe de pracht van de natuur zich aan mij ontvouwt. De stilte wordt alleen verbroken door mama’s kreten van verwondering. “Oh wow!” “Zie daar!” Mama toch… Daar gaat de rust! Tja, het leven is nu eenmaal soms een strijd…    

Mama ademt reizen! Ze leest altijd wel iets over een fantastische route. Een uitzonderlijke activiteit. Een speciale verblijfplaats. Papa op zijn beurt geeft boeiende informatie over de geschiedenis van de plaatsen die we bezoeken. Tijdens onze reizen doen we ook spannende activiteiten. We proeven van al het lekkers dat de lokale keuken te bieden heeft. En we bezoeken zelfs archeologische sites en we mengen ons onder de lokale bevolking.  Want zo kunnen we deze mensen en hun cultuur beter begrijpen. Reizen is een totaalervaring. Mja, da’s toch wat mama en papa zeggen… Ik begrijp niet altijd alles, maar ik ben zo blij dat ik met hen mag meereizen!

Reizen jullie met ons mee? Let’s go!